Foto: AFP/Scanpix
ASV skandālu izraisījis kāda maza ciematiņa aktīvistes ieraksts sociālajos tīklos, kurā veltīti rasistiski izteicieni ASV prezidenta Baraka Obamas sievai Mišelai, vēsta BBC.

Klejas apgabala nekomerciālās organizācijas aktīviste Pamela Remzija Teilore savā ierakstā "Facebook" nosaukusi Obamas sievu par "mērkaķi augstpapēžu kurpēs", piebilstot, ka "būtu burvīgi redzēt Baltajā namā lielisku, skaistu un cienīgu pirmo lēdiju".

Tikmēr Klejas mērs Beverlija Veilinga komentāru sadaļā pie šī ieraksta atstājusi ziņu: "Jūs šodien mani iepriecinājāt, Pema".

Mazajā ciematiņā Klejā ir tikai 491 iedzīvotājs, tajā nav neviena afroamerikāņa. Tikmēr Klejas apgabalā ir aptuveni 9000 iedzīvotāju, no kuriem 98% ir baltādainie.

Ieraksts strauji guvis negatīvu popularitāti Rietumvirdžīnijas štatā, kurā atrodas Kleja un Klejas apgabals, vēlāk par to ziņojuši "Washington Post" un "New York Daily", tādējādi skandāls ieguvis jau plašāku rezonansi. Demokrātu partijas vietējās nodaļas vadītāja nosūtījusi jau oficiālu atvainošanos Mišelai Obamai.

Pati ieraksta veicēja Teilore pēc ieraksta veikšanas sacījusi, ka neko rasistisku nav domājusi un viņas ieraksts ir ne tā izprasts. Lai gan viņa paudusi nožēlu, Teilore vēlāk zaudējusi amatu savā nekomerciālajā organizācijā, kas saņem štata un federālo atbalstu un sniedz palīdzību vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar maziem ienākumiem.

Nesen notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās Rietumvirdžīnijas štatā ar ievērojamu pārsvaru (68,7% balsu) uzvarēja republikāņu kandidāts Donals Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!