Foto: AFP/Scanpix
Kosovas varasiestādes pirmdien rekomendēja valsts pilsoņiem neizmantot kaimiņvalsti Serbiju kā tranzītvalsti, ņemot vērā, ka tur mēneša laikā aizturēts jau otrs Kosovas albānis.

Serbijas varasiestādes piektdien aizturēja 36 gadus veco Hilmi Kelmendi, kurš bija ceļā no Kosovas uz Vāciju, aizdomās par kara noziegumiem 1998.līdz 1999.gadā, paziņojusi Kosovas Ārlietu ministrija, kas aizturēšanu nosaukusi par "nepieņemamu".

Serbijas Iekšlietu ministrija apstiprinājusi, ka Kelmendi aizturēts uz tiesas izdota ordera pamata, un šobrīd viņa lietu izmeklē prokuratūra, kas atbild par kara noziegumiem.

Septembra beigās Serbijā aizdomās par terorismu tika aizturēta arī kāda Kosovas policijas amatpersona, kas šobrīd Serbijā atrodas apcietinājumā.

Pēc šiem notikumiem Kosovas Ārlietu ministrija aicināja visus valsts pilsoņus tuvāko mēnešu laikā cik vien iespējams izvairīties no Serbijas kā tranzītvalsts izmantošanas.

Kopš 2011.gada Serbija un Kosova piedalās Eiropas Savienības (ES) organizētās sarunās, lai uzlabotu abu valstu attiecības. 2011.gada decembrī Serbija atļāva etniskajiem albāņiem no Serbijas ar identifikācijas karšu palīdzību no Kosovas ierasties Serbijā.

Kosova 2008.gadā vienpusēji pasludināja neatkarību no Serbijas, kas tās neatkarību joprojām neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!