Foto: AP/Scanpix
Francijas dienvidu pilsētiņas Šatonefas dju Papas mērs atteicies atcelt gadu desmitiem seno aizliegumu citplanētiešiem apmeklēt pilsētiņu.

Aizliegums "lidojošajiem šķīvīšiem pārlidot un nolaisties" šajā apgabalā tika ieviests 1954. gadā pēc tam, kad kāds vīrietis Francijas dienvidos apgalvoja, ka redzējis divas būtnes - pēc izskata līdzīgas zemūdens nirējiem - izkāpjam no "cigāra formas" kosmosa kuģa.

Šatonefas dju Papas toreizējais mērs izdeva dekrētu, kas paredz aizturēt jebkuru kosmosa kuģi, kas nolaistos pilsētiņas teritorijā.

Pilsētiņas pašreizējais mērs paziņoja, ka aizliegumu neatcels, norādot, ka tas "piešķir asumu lietām", rada nekaitīgu ažiotāžu un neviens ar to netiek apkrāpts.

Arī aizlieguma ieviešanai šie bijuši galvenie iemesli, uzskata bijušā mēra dēls, piebilstot, ka viņa tēvs tolaik tikai vēlējies sagādāt pilsētiņai nelielu reklāmu.

Un viņa ideja nostrādāja. Pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados žurnālisti no visas pasaules ieradās Šatonefā dju Papā, lai intervētu tās mēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!