Afganistānas islāmistu grupējums "Taliban" šajā nedēļas nogalē publicējis dramatisku drona video, kurā redzams džihādista pēdējais brauciens uz Helmandas provincē esošo policijas iecirkni, kurš pēc tam tiek uzlaists gaisā, vēsta "Al Jazeera".

Tāpat kaujinieki palielījušies, ka sākuši izmantot drona moderno tehnloģiju palīdzību, lai uzfilmētu savus "darbus" un pēdējos misijas braucienus.

Medijs norāda, ka kopumā teroristi uzņēmuši 23 minūtes garu video, kurā džihādists teicis savu pēdējo runu pie kaujas mašīnas. Interneta vidē ir parādījies saīsināts video fragments, kur redzama tieši džihādista uzspridzināšanās.

"Jūs varat nopirkt dronus jebkurā veikalā. Viņi [kaujinieki] noteikti to atrada vai iegādājās, kas arī ir redzams," sacīja Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Medijs atgādina, ka dronu lietošana Afganistānā ir aizliegta pie valdības ēkām kopš šī gada jūnija.

Ziņu aģentūra "Reuters" vēsta, ka Afganistānas valdība ir apstiprinājusi šo teroraktu Helmandas provincē. Tāpat viņi norādījuši, ka pašnāvnieka sprādzienā gājuši bojā vairāki policisti un policijas priekšnieki.

"Taliban" pārstāvis "Al Jazeera" norādījis, ka šis džihādista brauciens noticis 3. oktobrī.

Jau ziņots, ka pēc talibu uzbrukuma Laškargāhā Afganistānas armija izvietojusi Helmandas provinces galvaspilsētā simtiem karavīru.

Afganistānas dienvidu provinču vidū tieši Helmandā pēdējo mēnešu laikā notikušas vissīvākās kaujas, bet provinces galvaspilsēta atrodas aplenkumā jau mēnesi. Arī Laškargāhas divi relatīvi drošie rajoni pakļauti talibu apšaudēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!