Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas Donaldu Tramps nu jau kārtējo reizi apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos sievietei, skūpstu, kā arī naudas piedāvājuma izteikšanu, kas noticis pirms desmit gadiem labdarības golfa turnīra pasākumā Nevadā, vēsta CNN.

Džessika Dreika kļuvusi par 11. sievieti, kas pēdējo nedēļu laikā apsūdzējusi Trampu par seksuālu uzmākšanos, rīcību un nepiedienīgu piezīmju izteikšanu, informē medijs.

Dreika, kas piedalās pieaugušo filmās un ir to režisore, nākusi klajā ar paziņojumu, ka incidents ar Trampu noticis 2006. gadā.

Viņš viņai ne tikai vaicājis telefona numuru, bet arī aicinājis pievienoties saviem apartamentiem. Tā kā viņa nejutusies komfortabli, lai apmeklētu Trampa apartamentus vienatnē, tad uzaicinājusi pievienoties vēl divas sievietes.

"Viņš mūs cieši sagrāba, kā arī sāka skūpstīt bez mūsu atļaujas," apgalvoja Dreika. Pēc aptuveni 30 vai 45 minūtēm viņa aizgājusi prom no Trampa apartamentiem. Pēc tam saņēmusi zvanu no Trampa pārstāvjiem, kas aicinājuši doties viņai vienai pašai uz Trampa istabu, bet viņa to noraidījusi.

Kā stāsta Dreika, pēc tam Trampa pārstāvji devuši pašam Trampam runāt pa mobilo telefonu. Tramps esot lūdzis viņu nākt atpakaļ, kā arī aicinājis iet vakariņās un apmeklēt kādu ballīti, bet viņa atkal tad esot noraidījusi šo Trampa piedāvājumu.

Tad viņš prasījis: "Cik? Cik tu vēlies?" Trampa sacīto atceras Dreika. Viņa uz šo piedāvājumu arī nav atbildējusi, tiesa, norādījusi, ka Tramps viņai piedāvājis 10 tūkstošus ASV dolāru, kā arī iespēju izmantot viņa privāto lidmašīnu.

Pēc preses konferences Losandželosā Dreika medijiem parādījusi arī fotogrāfiju, kur abi redzami kopā ar Trampu.

Šos paziņojumus arī komentējuši Trampa pārstāvji. "Tas ir smieklīgi. Katrs no mums mūsdienās var uzņemt bildi ar Trampu vai viņa kundzi, ja vien viņš to vēlas. Tramps nepazīst šo personu, kā arī neizsaka vēlmi viņu kādreiz pazīt. Šī ir tikai kārtējā Hilarijas Klintones kampaņa, lai nomelnotu kandidātu, kurš ir līderis trīs dažādos vēlēšanu aptauju balsojumos," teikts Trampa biroja izplatītajā paziņojumā.

Vēstīts, ka sestdien Tramps nācis klajā ar paziņojumu, ka iesūdzēs visas sievietes, kas pēdējo dienu laikā pret viņu veltījušas apmelojušus izteikumus, kurās viņš esot sievietes seksuāli aizskāris.

Par sieviešu apgalvojumiem, kuros viņas apsūdz Trampu par seksuālu uzvedību, viņš norādīja: "Tas ir totāls safabricējums! Nekas tāds nav noticis! Visas šīs meles pēc vēlēšanu beigām tiks sauktas pie atbildības."

Tāpat ziņots, ka laikraksts "New York Times" pagājušās nedēļas trešdienā vēlu vakarā izplatīja divu sieviešu apgalvojumus, ka Tramps savulaik viņas apgrābstījis un skūpstījis bez viņu piekrišanas. Žurnāls "People" vēlāk ziņoja, ka Tramps uzmācies izdevuma žurnālistei, kas bija ieradusies viņu intervēt. Tāpat kāda sieviete norādījusi, ka Tramps apgrābstījis viņas krūtis.

Republikāņu kandidāta izturēšanās pret sievietēm kļuvusi par teju galveno vēlēšanu kampaņas tematu kopš pagājušās piektdienas, kad laikraksts "Washington Post" atklātībai nodeva 2005. gada ierakstu ar ārkārtīgi vulgāriem Trampa izteikumiem par sievietēm.

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pagājušajā nedēļā izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005. gada ieraksts.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks šī gada 8. novembrī. Pašreizējam valsts prezidentam Barakam Obamam konstitūcija aizliedz kandidēt uz trešo amata termiņu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!