Pēdējās divās dienās virknē interneta portālu izplatījās neapstiprināta informācija, ka Doņeckas prokremliskā kaujinieka Arsēnija Pavlova ar segvārdu Motorola slepkavības izpildītājs esot kāds latvietis Marks Ozoliņš. Taču publikācijām pievienotajā "Ozoliņa" fotogrāfijā sevi atpazinis Maskavas korporatīvais jurists Maksims Čapiss, vēsta "Izvestija".

Pavlovs, kurš kopš 2014. gada Maskavas atbalstīto kaujinieku rindās karoja pret Ukrainas spēkiem, svētdien gāja bojā bumbas sprādzienā, kad ar liftu braucis augšup uz savu mitekli kādā Doņeckas daudzdzīvokļu namā. Vairāk par to var lasīt šeit.

Virknē interneta portālu šonedēļ izplatījās sociālo tīklu ierakstos balstīta ziņa, ka Motorolas slepkavības izpildītājs esot Ukrainas Drošības dienesta (UDD) Rīgā savervēts latvietis Marks Ozoliņš. Par to ziņoja gan Krievijas Aizsardzības ministrijas ziņu portāls "TV Zvezda", gan laikraksts "Izvestija", kā arī virknē dažādu citu vietņu.

Taču tīklos izplatītajā fotogrāfijā ar tajā it kā redzamo Ozoliņu, patiesībā redzams jurists Čapiss, kuram ar Motorolu un karu Ukrainā neesot nekāda sakara. Viņš portālam "Izvestija" pastāstīja, ka šīs fotogrāfijas kādreiz bijušas publicētas viņa sociālo tīklu kontos, taču jau 2013. gadā ir dzēstas.

"No kurienes tās dabūja un kāpēc izmantoja, nevaru pat iedomāties," viņš pauž neizpratni. "Kad tava fotogrāfija ir kopā ar informāciju, ka tu esi iespējamais slepkava, bail pat iziet sabiedriskās vietās," viņš turpina.

Izrādās, šis neesot pirmais gadījums, kad viņa ģimenes locekļu fotogrāfijas izmantotas viltus ziņām. Martā tādā veidā "apglabāta" viņa sieva Jeļena – viņas foto pievienots ziņai par NTV žurnālistes Jeļenas Lipņevas bojāeju Donbasā, stāsta Čapiss. Vēlāk atklājies, ka tāda žurnāliste nemaz neeksistē.

"Es jau vairākus gadus esmu ārpus Ukrainas apspriešanas, neko nerakstu, nekomentēju sociālajos tīklos," skaidro Čapiss, kuram šī situācija šķietot dīvaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!