Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien vizītē Nigērā paziņojusi par 27 miljonu eiro lielas palīdzības piešķiršanu šai valstij.

Tostarp Nigēras armija nākamgad saņems aprīkojumu desmit miljonu eiro vērtībā, paziņoja kanclere. Vācija arī uzbūvēs militāro bāzi Nigērā, lai atbalstītu ANO misiju cīņā pret džihādistiem Mali.

Centienos samazināt nelegālo imigrantu plūsmu uz Eiropu, Merkele arī solīja piešķirt 17 miljonus eiro palīdzībai Nigēras nabadzīgajam Agadesas reģionam. Kanclere norādīja, ka reģiona iedzīvotājiem, lai izdzīvotu, nepieciešami ienākumi. Agrāk tos deva tūrisms, bet nemieri reģionā, tostarp džihādistu uzbrukumi un tūristu nolaupīšanas, ir noveduši pie strauja tūristu skaita samazināšanās.

Merkele uzsvēra, ka centieni apturēt imigrantu plūsmu uz Eiropu bez attīstības būs veltīgi.

Nigēra ir galvenais tranzīta punkts cilvēkiem no Subsahāras Āfrikas, kuri mēģina šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā. Kopš 2014. gada Vidusjūrā noslīkuši vairāk nekā 10 000 nelegālo imigrantu, liecina ANO dati.

Merkele izteikusies, ka vēlas, lai Eiropas Savienība (ES) noslēdz ar Ziemeļāfrikas valstīm līdzīgas vienošanās, kādu noslēgusi ar Turciju par nelegālās imigrācijas plūsmas samazināšanu.

Āfrikas vizītes ietvaros Merkele apmeklēja arī Mali un dosies uz Etiopiju. Savukārt pēc atgriešanās Vācijā viņa uzņems vizītē Čadas prezidentu Idrisu Debiju un Nigērijas prezidentu Muhammadu Buhari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!