Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas tanki ceturtdien raidīja šāviņus Gazas joslā pēc tam, kad no palestīniešu anklāva raidīta raķete Izraēlā bija nogāzusies klajā laukā, pavēstīja amatpersonas. Līdzīga apšaude uz Gazas joslas un Izraēlas robežas notika arī vakar.

Raķete Izraēlā nogāzusies Eškolas rajonā, teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

Izraēla atbildēja, ar tankiem apšaudot lauksaimniecības zemi netālu no Al Bureidžas bēgļu nometnes Gazas joslas centrālajā daļā, apliecināja informēts avots kustības "Hamas" drošības struktūrās.

Neviens cilvēks šajos incidentos nav cietis, un par raķetes izšaušanu ceturtdien no Gazas joslas neviens atbildību nav uzņēmies.

Kopš 2008. gada Izraēlas un Gazas joslas starpā izraisījušies trīs kari, bet uz robežas ik pa laikam notiek bruņoti incidenti.

Izraēla bieži atbild uz raķetēm, kas tiek izšautas no Gazas joslas, bet pēdējie atbildes triecieni bijuši nopietnāki nekā agrāk.

Daļēji tas skaidrojams ar stingrā kursa piekritēja aizsardzības ministra Avigdora Lībermana jauno politiku, kurš šajā amatā stājās maijā.

Atbildību par trešdien no Gazas joslas izšauto raķeti uzņēmies nelielais salafītu grupējums "Ahfad al Sahaba", kas atrodas opozīcijā "Hamas" un simpatizē "Daesh" ("Islāma valsts") džihādistiem.

Tomēr Izraēla uzskata, ka par visām raķešu apšaudēm atbildīga ir kustība "Hamas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!