Foto: AFP/Scanpix

Trešdien ASV Luisvilas lidostā Kentuki štatā evakuēta aviokompānijas "Southwest Airlines" pasažieru lidmašīna, kad dūmot sācis viena pasažiera "Samsung" viedtālrunis.

Lidmašīna tika evakuēta uz skrejceļa pirms pacelšanās, kad aizdedzies viedtālrunis "Galaxy Note 7".

"Samsung Electronics" septembra sākumā pavēstīja, ka aptur "Galaxy Note 7" tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē pēc saņemtām ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem. Desmitiem klientu telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

ASV tika atsaukts apmēram viens miljons "Galaxy Note 7" un aptuveni 60% patērētāju līdz pagājušā mēneša beigām bija nomainījuši savus "Samsung" viedtālruņus pret uzlabotu "Galaxy Note 7" modeli.

Pasažieris Braiens Grīns, kura telefons sāka kūpēt lidmašīnā, "ABC News" pastāstīja, ka problēmas notikušas ar jau nomainīto telefonu. Tehnoloģijas ziņu portāls "The Verge" vēsta, ka viņš pirms pacelšanās izslēdzis telefonu, ko apstiprinājuši arī vairāki aculiecinieki. Grīns "The Verge" pastāstīja, ka telefons ir jaunais, 21. septembrī nomainītais modelis. Viņš arī sniedzis attēlu ar telefona iepakojuma kasti, uz kuras redzams melns kvadrātveida simbols, kas apliecina, ka tas ir maiņas modelis.

Karstuma nodarītais bojājums telefonam ir tik liels, ka ugunsdzēsības dienesta amatpersona nevarēja apstiprināt telefona modeli, ziņo "ABC News".

Savukārt "Samsung" paziņoja, ka "mēs sadarbojamies ar atbildīgajām institūcijām un "Southwest" lidsabiedrību, lai iegūtu telefonu un noskaidrotu notikušā apstākļus. Tiklīdz ierīce būs pārbaudīta, sniegsim papildu informāciju. Kamēr neesam saņēmuši ierīci un veikuši tās pārbaudi, nevaram apstiprināt, ka notikušais starpgadījums saistīts ar jauno "Galaxy Note 7" viedtālruni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!