Foto: AP/Scanpix

Dzimtes teorija un laulību šķiršana ir daļa no "globālā kara", kas vērsts pret tradicionālo laulību un ģimeni, sestdien brīdināja Romas pāvests Francisks, vēsta aģentūra "Reuters".

Ar šādu paziņojumu pāvests nāca klajā, viesojoties katoļu kopienā Gruzijā. Kāda apmeklētāja pāvestam uzdeva jautājumu par dzimtes teorijas mācīšanu skolās. Pāvests Francisks viņai atbildējis, ka dzimtes teorija ir liels drauds tradicionālajām laulībām.

"Ir uzsākts globāls karš ar mērķi iznīcināt laulības. Tajā tiek izmantoti nevis ieroči, bet idejas. Mums ir jāaizstāv sevi no ideoloģiskās kolonizācijas," stāstīja pāvests.

Sīkākus komentārus pāvests nesniedza. Pāvests Francisks jau iepriekš ir lietojis terminu "ideoloģiskā kolonizācija, kritizējot, viņaprāt, bagāto valstu centienus radīt atbalstu sociālajai politikai, kas pieļauj homoseksuāļu laulības un kontracepciju.

Dzimtes teorija paredz to, ka, lai gan personas bioloģiski var būt vai nu vīrišķā, vai sievišķā dzimuma, tām ir tiesības identificēt sevi ar jebkuru, abiem vai nevienu no dzimumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!