Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro otrdien aicinājis uz jaunu ēru attiecībās ar ASV, paužot cerību, ka valstu attiecības uzlabosies.

Maduro ar šādiem izteikumiem nācis klajā pēc tam, kad otrdien Kolumbijā tikās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju.

"Es lūdzu Dievam, lai svētī tikšanās rezultātus un Venecuēla sāk jaunu ēru attiecībās ar Savienotajām Valstīm," iknedēļas uzstāšanās laikā televīzijā paziņoja Maduro, piebilstot, ka ar Keriju runājis 40 minūtes.

Viņš arī atklāja, ka pieredzējušais ASV diplomāts Toms Šenons drīzumā atkal apmeklēs Karakasu un arī Kerijs ir aicināts ierasties Venecuēlā.

Venecuēlas un ASV attiecības bijušas sarežģītas, kopš 1999. gadā par Venecuēlas prezidentu kļuva Ugo Čavess. Pašreiz valsts piedzīvo ilgstošu ekonomisko krīzi, kuru saasinājis naftas cenu kritums kopš 2014. gada vidus.

ASV valdība paziņoja, ka Kerijs runājis ar Maduro par Venecuēlas "ekonomiskajām un politiskajām problēmām", aicinot viņu sadarboties ar valsts opozīciju.

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps jūlijā paziņoja, ka Savienotās Valstis nonāks tādā pašā situācijā kā Venecuēla, ja par prezidenti tiks ievēlēta demokrātu kandidāte Hilarija Klintone.

Maduro agrāk nodēvējis Trampu par "bandītu un zagli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!