Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni, tuvojoties 80. dzimšanas dienai, intervijā nedēļas izdevumam "Chi" atzinis, ka jūt vecuma smagumu un vēlas vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni.

Berluskoni jūlijā pēc nopietnas sirds operācijas tika izrakstīts no slimnīcas un kopš tā laika sabiedrībā nebija rādījies.

Par krāpšanos ar nodokļiem notiesātais ekspremjers 2013. gadā tika izslēgts no parlamenta, bet viņš joprojām ir konservatīvās opozīcijas partijas "Forza Italia" līderis.

"Dzīvē es nekad neesmu uztraucies par vecumu. Gluži pretēji - es vienmēr esmu dzīvojis tā, it kā man būtu 40, jo tik vecs es jutos," sacīja ekspremjers. "Tad pēkšņi pienāca slimība. Un operācija, kas man tika veikta, lika man atskārst, ka es esmu 80 gadus vecs vīrs."

Pirmie Berluskoni intervijas fragmenti atklātībai nodoti otrdien, bet pilnā apjomā tā būs lasāma trešdien - dienu pirms politiķa dzimšanas dienas -, kad žurnāls nonāks preses kioskos.

"Es joprojām neesmu pārliecināts par to, kāda varētu būt mana nākotne. Vienu lietu es sapratu - iespējams, vissvarīgāko -, ka es gribu vairāk laika veltīt bērniem un mazbērniem", viņš sacīja, dodot mājienu par iespējamu pensionēšanos.

Skandālos bieži iejauktais miljardieris uzstāja, ka politikā "nav izdarījis nevienu aplamu soli", un sacīja, ka viņa meita Marina - eksprezidenta vecākais bērns, kuru daži uzskata par viņa politisko mantinieci, - viņam ir kā "māte, māsa un meita".

Berluskoni, kurš ir divas reizes šķīries un iemantojis nelabojama pleiboja reputāciju, noliedza baumas, ka attiecībās ar partneri Frančesku Paskāli būtu radušās plaisas. "Mūsu attiecībās nav krīzes, neraugoties uz to, ko avīzes turpina rakstīt," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!