Foto: EPA/LETA
Krievijas tiesa piespriedusi septiņus gadus cietumā valsts nodevībā apsūdzētam zinātniekam un augstskolas pasniedzējam, piektdien paziņojušas tiesas amatpersonas.

Valsts nodevībā apsūdzētais zinātnieks Vladimirs Lapigins tika notiesāts uz septiņiem gadiem cietumā, aģentūrai AFP pavēstīja Maskavas tiesas pārstāvis, nesniedzot plašākas ziņas.

"Spriedums tika nolasīts 6.septembrī," viņš norādīja, piebilstot, ka tā esot "augstākās slepenības" lieta.

Krievijas ziņu aģentūras vēsta, ka Lapigins pasniedza Baumana Maskavas Valsts tehniskajā universitātē. Viņš strādāja arī Centrālajā mašīnbūves pētniecības institūtā ("CNIImaš"), kur tiek izstrādātas raķetes. Šis institūts atrodas Krievijas valsts kosmosa aģentūras "Roskosmos" pārraudzībā.

Lapigins 2014.gadā saņēmis medaļu par ieguldījumu Krievijas ekonomikā un aizsardzības spējās. Laikraksts "Kommersant" ziņo, ka notiesātais ir 75 gadus vecs.

Krievijas mediji vēsta, ka viņš pēc sākotnējās aizturēšanas 2015.gada maijā esot atradies mājas arestā. Tiek ziņots, ka viņš apsūdzēts par Krievijas noslēpumu nodošanu Ķīnai.

Kopš 2014.gada Krievijā pieaudzis par spiegošanu un valsts nodevību notiesāto cilvēku skaits. To vidū ir gaisa satiksmes kontrolieris, mājsaimniece un bijušais izlūkdienestu darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!