Foto: Sputnik/Scanpix

Lietuva piegādājusi Ukrainai 150 tonnas munīcijas, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija. Lietuvas aizsardzības ministrs Juozs Oleks aģentūrai AFP teica, ka Lietuvas pienākums ir "palīdzēt uzticīgam draugam, kam uzbrukusi Krievija".

"Mēs atsaucāmies Ukrainas lūgumam, un ceram, ka tas atvieglos viņu dzīvi," piebilda Oleks.

Lietuvas Bruņoto spēku Apvienotā štāba pārstāvis sakariem ar presi kapteinis Toms Pakalnišķis apstiprināja, ka Lietuva piegādājusi Ukrainai 150 tonnas munīcijas.

Viņš teica, ka lielākā daļa no šīs munīcijas ir patronas triecienšautenēm AK-47, kas Lietuvai vairs nav vajadzīgas, jo neatbilst NATO standartiem. Šī ir jau otra reize kopš Krievijas agresijas pret Ukrainu sākuma, kad Lietuva piegādājusi Ukrainai munīciju. Iepriekšējo reizi Lietuva par munīcijas piegādi Ukrainai paziņoja 2015. gada janvārī.

2014.gada novembrī Ukraina un Lietuva vienojās par militāri tehnisko sadarbību, kas ietvers munīcijas elementu piegādes, tolaik sacīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Mēs vienojāmies par militāri tehnisko sadarbību, precīzāk sakot, par specifisku munīcijas elementu piegādi Ukrainas Bruņotajiem spēkiem. Uzskatu, ka tā ir konkrēta atbalsta pazīme," viņš piebilda.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!