Foto: AFP/Scanpix

Ukraina var rēķināties ar Igaunijas atbalstu, otrdien tikšanās laikā Kijevā ar Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāru Oleksandru Turčinovu apliecinājis Igaunijas aizsardzības ministrs Hanness Hanso. Tikšanās laikā Hanso tika iepazīstināts ar pārskatu par drošības situāciju Ukrainā un drošības reformām šajā valstī, informēja Igaunijas Aizsardzības ministrijā. Hanso norādīja, ka Eiropā ir jāsaglabā vienprātība par sankciju politiku, līdz tiek atjaunota Ukrainas teritoriālā vienotība, un Krimas aneksijas neatzīšana ir jautājums, kuru nedrīkst aizmirst saistībā ar citām krīzēm, pret kurām cīnās Eiropa.

"Ukrainas iedzīvotāji vienmēr var rēķināties ar Igaunijas atbalstu," teica Hanso. "Igaunija principiāli nekad nepieņems Krimas aneksiju un Krievijas agresiju Austrumukrainā, jo tas nav tikai atsevišķs gadījums, bet gan agresīva Kremļa politika, kuru demokrātiskā Rietumu pasaule nevar pieņemt," piebilda Igaunijas aizsardzības ministrs. Hanso teica, ka ir ļoti svarīgi Ukrainai turpināt integrāciju Rietumu pasaulē, jo reformas ir nepieciešamas nevis Briseles ierēdņiem, bet Ukrainas valstij.

"Mūsu 100% atbalsts ir Ukrainas tautas demokrātiskajiem centieniem, kad runa ir par integrāciju NATO, un mēs mudinām to turpināt reformas," piebilda ministrs.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes priekšsēdētājs ir Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Hanso Kijevā ieradies, lai trešdien apmeklētu svinības par godu Ukrainas neatkarības 25. gadadienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!