Foto: AFP/Scanpix

Krievijas karavīram, kurš 2015. gada janvārī Armēnijā dezertēja un noslepkavoja septiņus vienas ģimenes locekļus, trešdien tiesa Gjumri armijas bāzē piespriedusi mūža ieslodzījumu, vēsta portāls "Current Time".

Apsūdzētais karavīrs Valērijs Permjakovs, kurš dienēja Krievijas armijas bāzē Armēnijas pilsēta Gjumri, pērnā gada 13. janvārī aizdomās par slepkavību tika aizturēts uz Armēnijas-Krievijas robežas, kad mēģināja pamest valsti.

Viņš atzinās, ka ir vainojams 12. janvārī Gjumri notikušajā slaktiņā, kurā tika nogalināti seši Avetisjanu ģimenes locekļi. Pēc dažām dienām slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem mira arī sešus mēnešus vecs bērns.

Permjakovs pastāstīja, ka pieaugušos ģimenes locekļus nošāva ar automātu, bet bērnus sadūra ar durkli. Aizdomās turētais pilnībā atzina savu vainu, bet nozieguma motīvi vēl līdz galam nav skaidri. Pats Permjakovs stāstīja, ka ģimeni nogalinājis, jo tā bijusi trokšņaina.

Pirms šī incidenta nekādu sūdzību par karavīra uzvedību militārajā bāzē nav bijis, ar kolēģiem viņam bijušas "normālas draudzīgas attiecības", atklāja Krievijas bāzes komandieris. Psihiatriskās ekspertīzes rezultāti izslēdza versiju, ka Permjakovs slepkavības brīdī varēja būt nepieskaitāms.

Par dezertēšanu ar ieroci Permjakovam jau piespriests 10 gadu cietumsods. Slepkavības lieta tika izdalīta atsevišķā procesā. Cietumsodu, kā vienojusies Erevāna un Maskava, Permjakovs izcietīšot Krievijā.

Armēnijā ir izvietoti vairāki tūkstoši Krievijas karavīru, kas apsargā robežu ar Turciju un Irānu.

Slepkavība bija pārbaudījums Krievijas un Armēnijas attiecībām. Skaļais incidents Armēnijā izprovocēja iedzīvotāju protestus.

Erevāna nesen ir pievienojusies Maskavas vadītajai Eirāzijas Savienībai. Savukārt Armēnijā esošā Krievijas armijas bāze nodrošina Maskavas klātbūtni Dienvidkaukāzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!