Krievijas okupētās Krimas ziemeļos Armjanskas rajonā iedzīvotājiem "drošības apsvērumu dēļ" atslēgts internets, intervijā telekanālam "Doždj" ceturtdien apliecināja Olga Kovitidi, kas okupēto pussalu pārstāv Krievijas Federācijas padomē.

"Drošības apsvērumu dēļ [atslēgts internets]. Tas ir vajadzīgs, lai zināmi specdienesti... lai nenotiktu iekļūšana... Pirmkārt, šie pasākumi ir nepieciešami drošības apsvērumu dēļ, un cilvēki to saprot," sacīja Kovitidi.

Internets Krimas ziemeļu iedzīvotājiem atslēgts pēc nesenajiem Krievijas specdienesta paziņojumiem par naktī uz 7.augustu Armjanskas apkaimē it kā notikušo Ukrainas diversantu aizturēšanu. Maskava apgalvo, ka viņi plānojuši teroraktus, tomēr Kijeva to noliedz.

Jau vēstīts, ka Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) trešdien paziņoja, ka tas okupētajā Krimā novērsis Ukrainas militārā izlūkdienesta "teroraktus" un atvairījis Kijevas spēku bruņotu uzbrukumu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins saistībā ar šiem pēc FDD versijas notikušajiem uzbrukumiem apsūdzēja Ukrainu, ka tā esot ķērusies pie "terora prakses".

Porošenko kategoriski noraidījis Maskavas apsūdzības kā "bezjēdzīgas un ciniskas". Viņš uzsvēra, ka tās ir fantāzijas un kārtējais iemesls, lai Ukrainai izteiktu jaunus kara draudus.

Ukrainas prezidents arī sacīja, ka Krievijai neizdosies ar saviem provokatīvajiem paziņojumiem diskreditēt Ukrainu pasaules sabiedrības acīs un panākt Krievijai noteikto starptautisko sankciju atcelšanu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!