Foto: Publicitātes attēli

Pret NATO noskaņotie vācu aktīvisti, kuri akcijas "Autobrauciens par mieru Berlīne–Maskava" ietvaros trešdien ieradās Latvijā, Rīgā sarīkojuši tikšanos ar atbalstītājiem un Latviju ir pametuši.

Ziņots, ka brauciens svētdien startēja no Berlīnes un jau paspējis paviesoties Kaļiņingradā un Lietuvā, kur bijis ieplānots protests pie Šauļu aviācijas bāzes. Pasākuma rīkotāji neslēpj savu nepatiku pret NATO un pauž Krievijas propagandai atbilstošus uzskatus. Akcijā ar vairākiem desmitiem transportlīdzekļu piedaloties ap 250 cilvēku.

Latvijas Drošības policija trešdien portālam "Delfi" norādīja, ka zina par šo pasākumu un seko tā organizatoru un atbalstītāju aktivitātēm. "DP vērtējumā pastāv iespēja, ka pasākuma dalībnieki Latvijā varētu rīkot pret NATO vērstu protesta akciju, kuras laikā tiktu izplatīti Krievijas Federācijas propagandas vēstījumi," norādīja dienests.

Akcijas interneta vietnē bija norādīts, ka Rīgā notiks preses konference ar "latviešu žurnālistiem, kas ir kritiski noskaņoti pret NATO". Kā sociālo tīklu ierakstos norāda pasākuma atbalstītāji, tikšanās trešdien notikusi atpūtas kompleksā "Lido" Krasta ielā. Internetā publicētajās fotogrāfijās aktīvisti ar karogiem redzami stāvlaukumā pie "Lido" kompleksa.

Starp sagaidītājiem, kā liecina attēli un video, bija arī ar prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" vietējo nodaļu saistītais aktīvists Edvīns Puķe.

Pēc pasākuma Rīgā kolonna devusies tālāk ceļā uz Pleskavu. Drošības policija portālam "Delfi" ceturtdien apstiprina, ka brauciena dalībnieki Latviju ir pametuši, taču sīkāku informāciju par viņu darbībām un to dalībniekiem Latvijā nesniedz.

"Lido" pārstāvji uz "Delfi" jautājumu, vai viņu kompleksā ir noticis "Autobrauciena par mieru Berlīne–Maskava" pasākums un vai tas bijis saskaņots ar uzņēmumu norāda, ka par šo akciju nav bijuši informēti.

"Par šī autobrauciena dalībnieku plānu piestāt mūsu teritorijā un veikt jebkādas aktivitātes mēs nebijām informēti ne no tā organizatoru, ne drošības iestāžu puses, un šādu aktivitāšu norisei mūsu teritorijā neesam devuši saskaņojumu," skaidro "Lido" Atpūtas centra direktore Antra Bergmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!