Foto: Shutterstock

Aizdomās par uzbrukuma plānošanu skolā Vācijas Bādenes-Virtembergas zemē aizturēts 15 gadus vecs pusaudzis, kurš iepriekš kontaktējies ar Minhenes šāvēju, trešdienas vakarā paziņojusi Vācijas policija.

Tiek uzskatīts, ka aizturētais videospēļu forumā internetā kontaktējies ar 18 gadus veco Vācijas un Irānas dubultpilsoni Dāvidu Ali Somboli, kurš pagājušajā piektdienā Minhenē nošāva deviņus cilvēkus un pēc tam nošāvās pats.

Policijai par 15 gadus vecā pusaudža plāniem sarīkot uzbrukumu skolā paziņojusi kāda privātpersona, kas veikusi neatkarīgu izmeklēšanu par Somboli un publiskojusi fotogrāfijas un zīmējumus, kas liecina par pusaudža nodomu.

Pēc tam, kad policijas izmeklēšanā šīs aizdomas apstiprinājās, pusaudzis otrdien tika aizturēts, un policija pārmeklēja viņa vecāku māju.

Policija vēlāk paziņoja, ka atradusi "plašus pierādījumus, tostarp lielu daudzumu maza kalibra patronu, vairākus nažus un dunčus, skolas evakuācijas plānus un lielu daudzumu ķimikāliju, materiālus un instrukcijas sprāgstvielu izgatavošanai".

Nopratināšanā pusaudzis atzinis, ka vienubrīd plānojis uzbrukt skolai personisku problēmu dēļ, bet pēc tam pārdomājis.

Pusaudzis nogādāts jauniešu psihiatriskajā slimnīcā un policija konfiscējusi pierādījumus, tostarp elektroniskās ierīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!