Ugunsdzēsēji ASV Kalifornijas štatā cenšas ierobežot savvaļas ugunsgrēku, kurā nopostītas jau 18 mājas, bet vēl simti mitekļu pakalnos uz ziemeļiem no Kalifornijas ir apdraudēti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uguns plosās aptuveni 22 000 akru plašā teritorijā, kā dēļ ir evakuēti iedzīvotāji no 1500 mājām. Kādā sadegušā automašīnā atrasts cilvēka ķermenis, taču pagaidām nav zināms, vai viņa nāve ir saistīta ar ugunsgrēku.

Liesmas uztur spēcīgais vējš, kas Losandželosas apkārtnē izplata pelnus un dūmus. Uguns traucas pa apvidu "kā kravas vilciens", situāciju raksturo Losandželosas apgabala ugunsdzēsēju priekšnieks Džons Trips.

"Tas nav vienvirziena ugunsgrēks. Tas plešas dažādos virzienos, atkarībā no vēja virziena," stāsta Andželosas Nacionālā meža pārstāvis Natans Džudijs.

Ugunsgrēks sācies piektdien. Kaliforniju pašlaik piemeklējis karstuma vilnis. Ar liesmām cīnās aptuveni 900 ugunsdzēsēji, ir iesaistīti helikopteri un lidmašīnas.

Vēl viens ugunsgrēks izcēlies tālāk uz ziemeļiem kalnos pie Bigsuras. Te evakuēti cilvēki no vairāk nekā 1000 ēkām, ziņo raidsabiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!