Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs kļūs par žūrijas galveno locekli jaunā realitātes šovā, kur dalībnieki cīnīsies par iespēju strādāt viņa valdībā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Realitātes šova "Komanda" anonsā Kadirovs brīdina, ka dalībniekiem jābūt gataviem uz visu un jāprot pielāgoties gan laikapstākļiem, gan dažādiem notikumu pavērsieniem. Čečenijas prezidents un virkne ekspertu vērtēs dalībnieku sniegumu uzdevumos. Noslēdzošais pārbaudījums būs "Čečenijas attīstības plāna" izstrādāšana.

Šova uzvarētājs ieņems republikas Stratēģiskās attīstības aģentūras vadītāja amatu.

Pieteikties "Komandas" izaicinājumam var gan sievietes, gan vīrieši, neatkarīgi no viņu vecuma un sociālā statusa. Šova uzdevumi dalībniekus aizvedīs "uz pašiem skaistākajiem Čečenijas nostūriem", kur viņiem būs gan jākāpj kalnos, gan jāmēro maršruti pa meža takām, gan jāpaveic citi uzdevumi, vēstīts jaunā šova reklāmā.

Jauno šovu pārraidīs Krievijas televīzijas kanāls "Rossiya 1".

Šī nebūs pirmā reize, kad Kadirovs saskarsies ar šovbiznesu. Iepriekš viņš laipni uzņēmis dažādas Rietumu slavenības, piemēram, aktierus Žanu-Klodu van Dammi un Stīvenu Sigalu, kā arī leģendāro bokseri Maiku Taisonu.

Ramzans Kadirovs jau šobrīd ir Krievijā labi pazīstams, taču viņa parādīšanās jaunajā televīzijas šovā Kadirova tēlu pacels vēls augstākā līmenī, raksta BBC. Žurnālists Leonīds Ragozins norādīja uz televīzijas lomu Kremļa varas īstenošanā. Mikrobloblogošanas vietnē Twitter viņš ierakstīja: "Pirmkārt un galvenokārt, Putina Krievija ir televīzijas šovs".

Čečenijas prezidenta amatā Kadirovs stājās 2007. gadā, bet pirms tam aptuveni divus gadus viņš bija republikas premjers un ieņēma citus nozīmīgus amatus, kuri bija saistīti ar pārvaldes un drošības struktūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!