Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas politiķis lords Džonatans Hils sestdien paziņojis, ka noliks vienu no prestižākajiem Eiropas Komisijas (EK) komisāru portfeļiem – finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības portfeli. EK prezidents Žans Klods Junkers šo amatu nolēmis uzticēt Valdim Dombrovskim.

Neuzskatu, ka man būtu pareizi turpināt savu darbu komisijā, paziņojumā norādīja lords Hils. "To, kas ir paveikts, vairs nevar atdarīt," pēc Apvienotās Karalistes iedzīvotāju balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) teica Hils.

Junkers par Hila pēcteci izvēlējies EK priekšsēdētāja vietnieku Valdi Dombrovski, norādot, ka Dombrovskis ir ideāli piemērots portfeļa pārņemšanai. Hils paliks amatā tuvākās nedēļas, lai nodrošinātu stabilu amata nodošanu Dombrovskim, kurš amatā stāsies 15. jūlijā.

Lords Hils ir ciešs premjerministra Deivida Kamerona sabiedrotais, raksta BBC. Arī viņš iepriekš aģitējis par Lielbritānijas palikšanu ES. Jau vēstīts, ka Kamerons paziņojis par atkāpšanos no amata.

Tāpat ziņots, ka ceturtdien notikušajā referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību ES vairums britu izlēmuši par izstāšanos no ES. Par aiziešanu no savienības nobalsoja 52%, bet par palikšanu – 48%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!