Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas un Sīrijas militārās lidmašīnas sestdien bombardē nemiernieku kontrolētās teritorijas Alepo, kur prezidenta Bašara al Asada valdības spēki ir slēguši vienīgo ceļu nemiernieku kontrolētās pilsētas daļas apgādāšanai, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Ziņu aģentūras AFP korespondents no nemiernieku kontrolētajiem Alepo austrumiem vēstīja, ka gaisa triecieni turpinājās visu nakti līdz agram rītam.

Alepo, kas pirms kara sākuma 2011. gadā bija Sīrijas tirdzniecības un ražošanas centrs, pēdējos četrus gadus – kopš nemiernieki sagrāba pilsētas austrumu daļas rajonus – ir bijis nozīmīgs kaujas lauks starp iesaistītajām pusēm.

Krievijas un ASV kā vidutāju panāktais divu dienu pamiers šā mēneša sākumā, lai censtos vienoties par ilgstošāku pamieru, noslēdzās bez tālākas vienošanās. Krievija brīdināja, ka turpinās savu gaisa triecienu kampaņu pret nemierniekiem, apsūdzot tos par solījuma izslēgt no savām rindām teroristu grupējumam "Al Qaeda" lojālos nepildīšanu.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka Krievijas gaisa triecieni, ar kuriem tiek atbalstīta Asada režīma spēku sauszemes operācija, ir koncentrēti uz vienīgo atlikušo ceļu, pa kuru piegādes var saņemt nemiernieku kontrolētie Alepo austrumi. Sīrijas spēki veic gaisa triecienus Alepo austrumu rajonos.

Asada spēki ofensīvu pie Alepo atjaunoja dienu pēc tam, kad tās nozīmīgais sabiedrotais – Libānas kaujinieku grupējums "Hezbollah" – solīja nosūtīt papildu kaujiniekus "diženajai kaujai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!