Foto: Shutterstock
Medmāsai Dānijā, kuru prokurors nodēvējis par "nāves velnu", piespriests mūža ieslodzījums par trīs pacientu slepkavību un viena pacienta slepkavības mēģinājumu, raksta raidsabiedrība "Sky News".

31 gadu vecā Kristīna Hansena trīs vecāka gada gājuma pacientiem deva letālas morfīna un nomierinošā līdzekļa diazepāma dozas. Ceturtais Hansenas pacients izdzīvoja, taču arī viņa asinīs tika atrastas minētās vielas.

Noziegumus medmāsa pastrādāja laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam. "Apsūdzētā nav nāves eņģelis. Viņa ir nāves velns," teica prokurors. "Prokurora ieskatā, šajā lietā nav nekādi vainu mīkstinoši apstākļi."

Jorgnes Lange, kurš spriedumu pārsūdzēja, Dānijas medijiem skaidroja, ka tiesas lēmums ir šokējošs, ņemot vērā to, ka daži no nogalinātajiem pacientiem bija nedziedināmi slimi.

Daļa no vairāk nekā 70 lieciniekiem tiesā liecināja, ka viņiem bijušas aizdomas par Hansenas mēģinājumiem kaitēt pacientiem vēl ilgi pirms viņa pērnā gada martā tika aizturēta. Šo liecinieku ieskatā, medmāsa meklējusi drāmu un centusies sev pievērst uzmanību.

Medmāsa nav bijusi garīgi slima, konstatēts psiholoģiskajās pārbaudēs. Taču viņa cietusi no personības traucējumiem, ko raksturo "egocentriskums" un "nemitīga tiekšanās pēc satraukuma".

Hansena savu vainu noliedz. Neskatoties uz cietumsodu, tiesa viņai piespriedusi 56 tūkstošus eiro lielu sodu, kas jāsamaksā viena upura ģimenei. Vēl 3,3 tūkstoši eiro viņai jāmaksā 74 gadus vecai sievietei, kas izdzīvoja pēc medmāsas nozieguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!