Foto: Reuters/Scanpix

Bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni veikta sekmīga sirds operācija, lai protezētu aortas vārstuli, otrdien paziņojis viņa padomnieks Džanni Leta.

Operācija ilga aptuveni četras stundas.

79 gadus vecais Berluskoni Milānas Svētā Rafaela slimnīcā ieradās 7.jūnijā divas dienas pēc "sirds mazspējas incidenta", ko izraisījis bojātais vārstulis.

Berluskoni ģimenes locekļi un tuvākie sabiedrotie otrdien bija sapulcējušies slimnīcā, pie kuras ārpusē ziņas gaidīja neliels skaits Berluskoni atbalstītāju.

Operācijas priekšvakarā Berluskoni apmeklēja katoļu priesteris, kurš uzklausīja viņa grēksūdzi un sniedza svēto komūniju.

"Es, protams, esmu uztraucies. Bet mani arī ļoti mierinājuši daudzie cieņas, atbalsta un mīlestības apliecinājumi, ko esmu saņēmis no visām pusēm," pirmdien sociālajā tīklā "Facebook" ierakstīja Berluskoni.

Pēc operācijas Berluskoni uz pāris dienām tiks ievietots intensīvās aprūpes nodaļā un pēc tam mēnesi izies rehabilitācijas kursu, jau pagājušajā nedēļā paziņoja ekspremjera personīgais ārsts Alberto Dzangrillo.

Viņš sacīja, ka bez ārstu iejaukšanās pastāvētu 10% risks, ka Berluskoni šogad nomirtu.

Berluskoni ir trīskārtējs Itālijas premjerministrs. Viņš valdību vadīja 1994. gadā, 2001.- 2006. gadā un 2008. - 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!