Rjazaņas apgabalā Krievijas vidienē, kur atrodas viena no galvenajām valsts augstākajām militārajām mācību iestādēm – Rjazaņas Augstākā desanta vadības skola – aizvadītas vērienīgas militārās mācības, vēsta aģentūra "Reuters".

Gaisa desantnieki kopā ar ieročiem un tehniku tika izmesti apvidū, ko saskaņā ar mācību scenāriju kontrolē iedomātais pretinieks. Karavīru uzdevums bija sagraut ienaidnieka sakaru un vadības sistēmas, teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā. Tāpat desantniekiem ar artilērijas atbalstu bija jāieņem lidosta.

Kopš Rietumu un Maskavas attiecības ir pasliktinājušās Ukrainas konflikta dēļ, Krievija ir sarīkojusi vairākas iepriekš neizziņotas militārās mācības. Kremlis pārmet NATO spēku stiprināšanu pie Krievijas robežām.

Janvārī Krievija paziņoja, ka šogad formēs četras jaunas militārās divīzijas, lai stiprinātu rietumu un centrālos reģionus, atbildot uz viņuprāt NATO klātbūtnes Eiropā pieaugumu.

Februārī NATO piekrita spert soļus, lai atturētu Krieviju no iespējamā uzbrukuma Baltijas valstīm vai Austrumeiropai, meklējot veidus, kā ātri izvērst gaisa, jūras un sauszemes spēku.

NATO austrumu flangā, tostarp Baltijas valstīs, hipotētiska Krievijas iebrukuma gadījumā liela loma ir lidostām, jo tās var nodrošināt ātru NATO spēku ierašanos. Tāpēc, domājams, ka tieši lidostas būtu viens no agresora pirmajiem mērķiem iebrukuma gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!