Foto: ru.delfi.lt

Lietuva piešķīrusi patvērumu Krievijas opozicionārei Irinai Kalmikovai, kuru Kremlis izsludinājis starptautiskajā meklēšanā, pavēstīja Lietuvas iekšlietu ministra vietnieks Evelins Jankevičs.

Ceturtdien Lietuvas Migrācijas departaments apmierinājis Kalmikovas lūgumu par patvēruma piešķiršanu, sacīja viceministrs.

Krievijā Kalmikova apsūdzēta par vairākkārtējiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un nesankcionētu protesta akciju rīkošanu, vēsta Krievijas mediji.

Februārī Maskavas tiesa opozicionāri, kas atļāvusies kritizēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, izsludināja meklēšanā valsts teritorijā, bet martā – arī starptautiskajā meklēšanā ar Interpola starpniecību.

Kā vēsta Krievijas mediji, Kalmikova ir pazīstama ar piedalīšanos ielu protestos Maskavā, viņa daudzkārt protestējusi pret karu Ukrainā, rīkojusi badastreikus. Pērn janvārī viņa tika aizturēta, kad kopā ar citiem aktīvistiem pie Krievijas Federālā Drošības dienesta ēkas atritināja plakātu "Brīvību politieslodzītajiem" un sauca "Brīvību Nadijai Savčenko".

Baidoties no iespējamās nonākšanas cietumā, viņa šā gada sākumā kopā ar dēlu pusaudzi Krieviju pameta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!