Foto: AP/Scanpix

ANO Drošības padome paudusi bažas par teroristisko grupējumu "Boko Haram" un "Daesh" ("Islāma valsts") savstarpējām saitēm, atsaucoties uz ANO Drošības padomes paziņojumu vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā norādīts paziņojumā, "Boko Haram" "turpina graut mieru un stabilitāti" Āfrikas ziemeļos un centrālajā daļā. Vienlaikus ASV amatpersonas paziņojušas, ka ir saņemta informācija par "Boko Haram" kaujinieku pievienošanos "Daesh" spēkiem Lībijā.

"Mēs redzam, ka "Boko Haram" komunikācijas spēja ir kļuvusi efektīvāka," paudis ASV valsts sekretāra vietnieks Entonijs Blinkens, "šķiet, ka "Daesh" palīdzība viņiem ir nākusi par labu".

"Tātad šie visi elementi, kas vedina domāt, ka notiek aktīvāka kooperācija un kontaktēšanas, un tas savukārt ir kas tāds, uz ko mēs skatāmies ļoti piesardzīgi, jo vēlamies to pārtraukt," viņš norādījis. Blinkens gan izvairījies komentēt iespējamību, ka ASV varētu piekrist pārdot Nigērijai kaujas lidmašīnas "Boko Haram" apkarošanai.

Sestdien Nigērijas galvaspilsētā Abudžā plānots samits, kurā Nigērijas, Kamerūnas, Čadas, Nigēras, Beninas un Francijas prezidenti, Lielbritānijas ārlietu sekretārs un ASV valsts sekretāra vietnieks spriedīs par "Boko Haram" apkarošanu.

Pēdējo sešu gadu laikā "Boko Haram" Nigērijā ir nogalinājis tūkstošiem cilvēku. Pērn teroristiskais grupējums izplatīja paziņojumu, kurā solīja uzticību "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!