Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pirmdien paudis bažas, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) apdraudētu mieru Eiropā.

"Izolācija nekad nav labi kalpojusi šai valstij," runā Britu muzejā Londonā paziņoja Kamerons.

"Mums vienmēr bijis beigās jāiesaistās un vienmēr par daudz lielāku cenu," viņš piebilda.

Kamerons norādīja, ka Eiropā kopš Otrā pasaules kara lielākoties valdījis miers, tomēr kopš Bosnijas kara pagājuši tikai aptuveni 20 gadi un Krievija kļuvusi kareivīgāka.

Viņš sacīja, ka kapakmeņi kapsētās ir kluss pierādījums cenai, ko Lielbritānijai nācies samaksāt, palīdzot atjaunot mieru un kārtību Eiropā.

"Vai mēs varam būt tik droši, ka miers un stabilitāte mūsu kontinentā ir nodrošināti bez jebkādām ēnām vai šaubām?" jautāja Kamerons, kurš atbalsta Lielbritānijas palikšanu ES.

"Vai tas ir risks, ko vērts uzņemties? Es nekad nesteigtos izdarīt šādu pieņēmumu," viņš piebilda.

Referendums par valsts dalību ES Lielbritānijā notiks 23. jūnijā. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka izstāšanās atbalstītāju un pretinieku skaits ir teju vienāds.

Izstāšanās atbalstītāju un pretinieku kampaņas pēc pašvaldību un reģionālajām vēlēšanām šonedēļ turpinās ar jaunu sparu, un vēlāk pirmdien ar uzrunu uzstāsies arī bijušais Londonas mērs konservatīvais politiķis Boriss Džonsons, kurš atbalsta valsts izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!