Darba svētku mītiņi un protesti daudzviet pasaulē no mierīgiem gājieniem tradicionāli pārvērtušies asās un asiņainās sadursmēs ar policiju.

Darba svētku gājienus lielākajā daļā pasaules valstu izmanto kreisi noskaņotie, kuri iestājas par lielāku sociālo taisnīgumu, cenšas panākt darbiniekiem lielākas priekšrocības attiecībā pret darba devējiem vai vispār vēlas gāzt esošo brīvā tirgus un kapitālisma sistēmu. Tāpat dažādi politiskie spēki protestus izmanto citu interešu, piemēram, imigrācijas vai atbalstam vai protestam pret to.

Visplašākās nekārtības un sadursmes ar policiju fiksētas Filipīnu galvaspilsētā Manilā, ASV Vašingtonas štata Sietlā, Čīles galvaspilsētā Santjago un Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, ziņo starptautiskās preses aģentūras.

Šajās pilsētās lidoja molotova kokteiļi, asaru gāzes baloniņi un gan protestētāju, gan tiesībsargu pusē bija ievainotie, kuriem vajadzēja sniegt medicīnisko palīdzību.

Piedāvājam ieskatīties fotogrāfijās no 1. maija protestiem Vācijā, ASV, Kolumbijā, Hondurasā, Haiti, Francijā un citviet:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!