Ukrainas Augstākās radas (parlamenta) Tautas frontes un Petro Porošenko bloka frakcijas ir vienojušās par jaunas valdības veidošanu, kuru vadīs pašreizējais parlamenta spīkers Volodimirs Groismans, trešdien paziņoja Petro Porošenko bloka frakcijas vadītāja vietnieks Oleksijs Gončarenko.

"Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju ir panāktas visas vienošanās un vairs nav nekādu jautājumu. Ir iekšēji jautājumi Tautas frontes frakcijā, kurus viņi paši izlems savā sēdē. Nekādu citu kandidatūru bez Volodimira Groismana mēs ne reizi netikām apsprieduši. Citas kandidatūras mums vienkārši nav. Mēs ceram, ka Ministru kabinets Groismana vadībā tiks izveidots rīt," Gončarenko sacīja žurnālistiem parlamentā pirms rīta plenārsēdes sākuma.

Gončarenko pieļāva iespēju, ka jau trešdien koalīcijas padomes sēdē parlamentārais vairākums oficiāli izvirzīs Groismana kandidatūru premjera amatam un nosūtīs šo kandidatūru valsts prezidentam Petro Porošenko, kā arī saskaņos visus jautājumus.

Gončarenko atzīmēja, ka Petro Porošenko bloka frakcija plāno trešdien pieņemt galīgo lēmumu par kandidatūrām kultūras, ekonomikas un finanšu ministru amatiem.

"Mēs zinām, ka mūsu [koalīcijas] frakciju līderi un Groismans ir saskaņojuši priekšlikumus frakcijām – frakcija lemj un neviens cits," sacīja Gončarenko.

Saskaņā ar interneta izdevuma "Ukrainska pravda" ziņu avotu informāciju pēc naktī notikušām sarunām premjera amatam ir izvirzīts Groismans, savukārt prezidenta pastāvīgais pārstāvis parlamentā Stepans Kubivs varētu ieņemt pirmā vicepremjera un ekonomikas ministra amatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!