Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs paziņojis, ka drīzumā, atbildot uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada uzaicinājumu, apciemos šo Tuvo Austrumu valsti, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Divas reizes prezidents Asads aicināja ciemos. Vienkārši nav laika izbraukt. Noteikti gribu aizbraukt," intervijā Krievijas aģentūrai apstiprināja Kadirovs.

Foto: AFP/Scanpix

Kadirovs arī atklāja ka Damaskā jau reiz ir bijis pirms Sīrijas pilsoņu kara.

Vēstīts, ka 2015. gada nogalē ar gaisa uzlidojumiem karā Sīrijā Asada režīma pusē aktīvi iesaistījās Krievija. Vairāk par pretrunīgi vērtēto Kadirovu var lasīt šeit.

Foto: Sputnik/Scanpix

Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā, drošības spēkiem cenšoties tos pārtraukt ar spēku.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp Krievijas atbalstīto režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijām.

Vairāk nekā 250 000 cilvēku karā ir gājuši bojā un miljons ievainoti. 11 miljoni pametuši savas mājas, no tiem vairāk nekā četri miljoni devušies uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!