Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona rosināto reformu paketi Eiropas Kopienu Tiesa atcelt nevar, trešdien atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Viņš skaidrojis, ka vienošanās par reformām ir "juridiski saistoša un neatgriezeniska", vēstī raidsabiedrība BBC. Iepriekš Lielbritānijas tieslietu ministrs Maikls Govs bija paziņojis, ka Kamerona panāktā vienošanās nav juridiski saistoša. Tomēr Tusks skaidrojis, ka vienošanās ir "neatgriezeniska", Lielbritānijas pilsoņiem to atbalstot referendumā.

Par to, vai Lielbritānija arī turpmāk būs viena no ES dalībvalstīm, tās iedzīvotāji lems 23. jūnijā.

"28 valstu vai valdību vadītāji vienbalsīgi pieņēma juridiski saistošu un neatgriezenisku Apvienotās Karalistes un ES izlīgumu," paziņoja Tusks. Viņš skaidrojis, ka vienošanās ir saskaņā ar līgumiem, un to nevar anulēt Eiropas Kopienu Tiesa.

"Ja Lielbritānijas pilsoņi nobalsos par izstāšanos no ES, tad vienošanās beigs pastāvēt," sacījis Eiropadomes prezidents. Tāpat viņš sacīja, ka sarunas ar Lielbritāniju bijusi "pirmā un pēdējā kārta".

Jau ziņots, ka Kamerons atbalsta palikšanu ES, tomēr vairāki viņa partijas biedri un likumdevēji, tostarp Londonas mērs Boriss Džonsons paziņojuši, ka atbalsta izstāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!