Ķīnas galvaspilsētas Pekinas pašvaldība paredz šogad iztērēt 16,5 miljardus juaņu (2,32 miljardus eiro) gaisa kvalitātes uzlabošanai, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz Pekinas vides aizsardzības iestādēm.

Šie līdzekļi tiks izlietoti, lai samazinātu ogļu izmantošanu un atbrīvotu galvaspilsētu no novecojušu modeļu automašīnām.

Sīko daļiņu PM2,5, kas tiek uzskatītas par veselībai viskaitīgākajām, vidējā koncentrācija gaisā Pekinā pērn samazinājās par 6,2% salīdzinājumā ar 2014.gadu un par 10% salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad Pekina sāka publicēt datus par PM2,5 koncentrāciju, liecina Pekinas Vides aizsardzības biroja dati.

Sīkās daļiņas PM2,5 ar diametru, kas mazāks par 2,5 mikroniem, var iekļūt dziļi plaušās un to koncentrācija ir svarīgs gaisa kvalitātes indikators.

Pekinas pašvaldība ir izvirzījusi mērķi šogad samazināt šo daļiņu vidējo koncentrāciju gaisā par 5%.

Pekinas pilsētas valdība arī ir solījusi šogad atbrīvot ielas no 200 tūkstošiem automašīnu ar augstu izmešu emisijas līmeni, kā arī veicināt tīras enerģijas izmantošanu 400 ciemos Pekinas municipalitātes teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!