Foto: Reuters/Scanpix

Pāvests Francisks nosaucis terora aktus Parīzē par "daļu no pakāpensiska Trešā Pasaules kara", vēsta Vatikāna oficiālās raidstacijas Vatikāna Radio angļu redakcija.

Vatikāna Radio vēsta, ka sestdien telefona intervijā Itālijas bīskapu konferences oficiālajai televīzijai "TV2000" Francisks teicis, ka šie uzbrukumi nav "cilvēciski".

"Esmu kopā ar cilvēkiem Francijā, ar upuru ģimenēm, un es lūdzos par viņiem visiem," izteicies Francisks, piebilstot, ka ir aizkustināts un apbēdināts. "Es nesaprotu, šīs lietas ir grūti izprotamas," pāvesta teikto citē Vatikāna Radio.

Vaicāts, vai šie terora akti Parīzē ir daļa no pakāpeniski īstenota Trešā Pasaules kara, par ko pāvests iepriekš runājis vairākkārt, Francisks sestdien izteicies, ka "tie ir daļa no tā [kara]", piebilstot, ka tam nav "reliģiska vai cilvēcīga attaisnojuma".

Jau vēstīts, ka apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 120 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus.

Šo nopietnāko uzbrukumu kopš Otrā pasaules kara beigām Francijā ir sarīkojis islāmistu grupējums "Islāma valsts" (IS), sestdien paziņoja Francijasprezidents Fransuā Olands, solot dot prettriecienu teroristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!