Foto: Kadrs no video
Viņš ir 43 gadus vecs, skūtu galvu un rētainu seju, vienmēr aveņkrāsas žaketē un ar skandalozu slavu. Tas ir dziedātājs, šovmenis, bijušais kapracis un apsargs Staņislavs Bareckis, kurš stingri iestājas pret Rietumu ietekmi Krievijā.

Laikā, kad Krimas okupācijas un Ukrainas kara dēļ ir saasinājušās Krievijas un Rietumu attiecības, un tiek piemērotas savstarpējas sankcijas, Bareckis savu šovmeņa slavu steidz izmantot, lai rādītu tautiešiem priekšzīmi, kā būtu jāizturas pret Rietumos ražotām precēm.

Viens no viņa pēdējiem izgājieniem, ar darbiem, ne tikai vārdos, apliecinot gatavību atteikties no nīsto Rietumu precēm, ir savas BMW automašīnas sadedzināšana.

Novembra sākumā publicētajā video redzams, kā Bareckis automašīnu aplej ar benzīnu un aizdedzina, gandrīz savainojot pats sevi. Tad viņš skatītājiem par prieku izpilda savu firmas zīmi – alus skārdenes pārplēšanu. Beigās viņš demonstratīvi iesēžas pašmāju ražojumā – VAZ automašīnā, kura kunga brangajiem izmēriem šķiet pamaza.

Šis iespaidīgā izskata vīram, kurš savulaik uzstājies kopā ar grupu "Ļeņingrad", nebūt nav pirmais priekšnesums, kurā viņš uzskatāmi pauž attieksmi pret svešzemju ražojumiem. Augustā viņš kopā ar pareizticīgo kazaku savienības "Irbis" aktīvistiem (tie paši, kas atklājuši pieminekli Putinam - "imperatoram") devās reidā pa Sanktpēterburgas veikaliem, lai meklētu neatļautās Rietumu preces – tās, kuras aizliegts ievest saskaņā ar Krievijas ieviesto embargo.

Tirdzniecības vietā, saucot sevi par "kazaku kultūras ministru", viņš demonstratīvi ar zobiem pārplēsa vairākas alus skārdenes, pieprasot personālam plauktos likt vietējā ražojuma miestiņu. Pēc šī reida kazaki Barecka uzvedību atzina par necienīgu un izslēdza viņu no pareizticīgās biedrības, vēstīja portāls "Lenta.ru". Tāpat atklājies, ka visi kazaku veikalā atrastie importa produkti bija tirgoti likumīgi.

Kādā elektronikas veikalā Bareckis sarīkoja šovu, salaužot viedtālruni un planšetdatoru.

Cīņā par krieviskām vērtībām, septembrī Bareckis pārtrauca ielu mūziķu uzstāšanos, aicinot ļaudis dziedāt krieviski, nevis svešā mēlē, un demonstratīvi salauza britu grupas "The Beatles" kompaktdisku.

Tāpat Bareckis savu nostāju pret Rietumiem ir paudis, sadedzinot 20 000 dolāru. "Vajag lietot mūsu rubļus, nevis šos papīrīšus. Pietiks barot Rietumu bērnus, domāsim par saviem," video paziņoja šovmenis. Medijiem radās pamatotas šaubas, vai sadedzinātie dolāri patiešām bija īsti.

Vēl viena raksturīga Barecka īpašība ir uzsākt kautiņus dažādos televīzijas šovos. Domājams, tieši tāpēc viņš uz tiem tiek aicināts, pieļauj portāls "Vice".

Ieskatu šī skandalozā kunga muzikālajā daiļradē var gūt šajā videoklipā (Brīdinājums: dzirdama nenormēta leksika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!