Foto: US Army

ASV prezidents Baraks Obama nosūtīs 300 militārpersonas uz Kamerūnu izlūkošanas un novērošanas operācijām pret radikālo islāmistu grupējumu "Boko Haram", teikts prezidenta vēstulē ASV Kongresam.

Baltā nama publiskotajā vēstulē Obama informēja, ka 90 no šīm militārpersonām jau ir nosūtītas, pastiprinot ASV iesaistīšanos cīņā pret šo grupējumu, kas ir džihādistu organizācijas "Islāma valsts" sabiedrotais.

Vašingtona līdz šim ir atturējusies no plašas militāro spēku iesaistīšanas cīņā pret "Boko Haram".

Trešdien informējot Kongresu par militārpersonu nosūtīšanu, Baltais nams centās uzsvērt, ka ASV spēki nepiedalīsies kaujas operācijās un būs apbruņoti tikai pašaizsardzībai.

Militārā cīņā pret šo grupējumu galvenā loma vēl aizvien būs reģiona valstu koalīcijai, sacīja ASV amatpersonas.

Grupējums "Boko Haram ", kura nosaukums tulkojumā no hausu valodas nozīmē "Rietumu izglītība ir grēks", vēlas plašāku šariata (islāma likumu) pielietošanu un kopš 2009.gada ir noslepkavojis vairāk nekā 15 tūkstošus cilvēku Nigērijas ziemeļos un vidienē. Tas rīko uzbrukumus galvenokārt baznīcām, mācību iestādēm, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

Šī grupējuma kaujinieki pēdējā laikā rīko uzbrukumus arī Nigērijas kaimiņvalstīs. Čada, Kamerūna, Nigēra un Nigērija ir izveidojušas militāru aliansi cīņai pret "Boko Haram ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!