Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas varasiestādes jau ir sakrājušas vairāk nekā desmit miljardus hrivnu (400 miljonus eiro), kas var tikt novirzīti Donbasa infrastruktūras atjaunošanai, paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Ukrainas varasiestādes jau tagad ir sakrājušas vairāk nekā desmit miljardus, kurus tā var novirzīt infrastruktūras atjaunošanai. Četras piecas reizes vairāk pievienos mūsu Eiropas un Amerikas partneri," otrdienas vakarā Dņepropetrovskas telekanāliem sacīja prezidents.

Atbilstoši viņa vārdiem Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka viņas valsts gatava atvēlēt 500 miljonus eiro, kas nekavējoties tiktu novirzīti Donbasa infrastruktūras atjaunošanai.

"Mēs to izdarīsim, bet ir jābūt mieram, Ukrainas karoga atjaunošanai, Ukrainas suverenitātei. Man nav nekādu šaubu, ka tajā situācijā viņi neizdzīvos," piebilda Porošenko.

Ukrainas varasiestādes pirms nedēļas nosūtījušas grupu ar tehniku, kurai vajadzēja nodarboties ar ūdensapgādes atjaunošanu reģionā, tomēr kaujinieki nav ļāvuši to izdarīt, sacīja prezidents.

Ukrainas puse par šo faktu uzreiz informējusi EDSO, viņš piebilda.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!