Foto: AFP/Scanpix
Virknē sprādzienu Maiduguri pilsētā Nigērijas ziemeļaustrumos svētdien gājuši bojā vismaz 54 cilvēki un ievainoti vēl 90, paziņojusi policija.

Tikmēr vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka sprādzieni, par kuru sarīkošanu tiek turēti aizdomās teroristiskā grupējuma "Boko Haram" kaujinieki, prasījuši vismaz 85 cilvēku dzīvības, bet policijas minētais skaitlis ietverot vien tos upurus, kas nogādāti slimnīcā.

Pēc aculiecinieku teiktā, pašdarināti spridzekļi iemesti pūlī no garāmbraucošām mašīnām. Viens no tiem iesviests kādā mošejā, un no 20 cilvēkiem, kas tobrīd atradušies dievnamā, dzīvi ārā iznākuši tikai četri.

Vēl divi spridzekļi eksplodējuši biznesa centrā, kur vakaros pulcējas daudz cilvēku, lai pēc darba satiktos un spēlētu datorspēles.

Kad Nigērijas prezidenta krēslā maijā sēdās Muhamads Buhari, kurš solījis iznīcināt kaujiniekus, islāmisti jūtami aktivizējās un Maiduguri pieredzēja uzbrukumus gandrīz ik nedēļu.

Taču pagājušajā mēnesī armija sāka jaunu ofensīvu pret "Boko Haram", un kopš tā laika Borno štatā uzbrukumi kļuva daudz retāki un Maiduguri pilsētā situācija bijusi relatīvi mierīga vairāk nekā mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!