Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstījis rīkojumu no Ukrainas "melnā saraksta" svītrot žurnālistus, kas ir Lielbritānijas, Spānijas un Vācijas pilsoņi, piektdien ziņo aģentūra "Interfax".

Šo žurnālistu vidū ir BBC korespondents Stīvs Rozenbergs un producente Emma Velsa, kā arī "Die Zeit" reportieris Mihaels Rucs.

No "melnā saraksta" svītroti arī spāņu žurnālisti Antonio Pampljega un Anhels Sastre, kuri jūlijā bija bez vēsts pazuduši Sīrijā un, iespējams, nonāca teroristu grupas "Islāma valsts" gūstā.

Porošenko ceturtdien arī esot ticies ar Lielbritānijas vēstnieci Džūditu Gousu, apstiprinot viņai, ka BBC žurnālisti no "melnā saraksta" tiks svītroti.

Tajā pašā laikā Ukraina uz trim gadiem valstī aizliegusi iebraukt Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, kurš ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs, ceturtdien vēstīja Ukrainas ziņu portāls "Apostrophe".

Kā ziņots, Porošenko trešdien parakstīja rīkojumu par personīgu sankciju noteikšanu Krievijas un citu valstu pilsoņiem, kuri veikuši noziedzīgas darbības pret Ukrainu. Sankcijas piemērotas arī vairākiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!