Foto: AFP/Scanpix

Norvēģija šajās dienās tās tālākajā sauszemes ziemeļu reģionā Finmarkā uzsākusi plaša mēroga militārās mācības "Joint Viking". Tajās iesaistīti aptuveni 400 transportlīdzekļi, kā arī 5000 norvēģu karavīri, ziņo ārvalstu mediji.

Mācības Krievijas pierobežā, kuras notiek no 9. līdz 18. martam, esot lielākās pēdējo 50 gadu laikā.

"Šīs ir operatīvās mācības, kurā iesaistīti visa veida ieroči un armijas vienības. Lai raksturotu to apmērus, varu minēt, ka visiem transportlīdzekļiem, nostājoties vienam aiz otra, veidotos sešus kilometrus gara kolonna," atklājis Norvēģijas armijas pārstāvis Aleksanders Jankovs.

Līdz ar sauszemes spēkiem reģionā izvietoti arī kaujas kuģi un zemūdenes, kā arī iznīcinātāji esot paaugstinātā gatavībā. Mācībās tikšot izmantoti visa veida ieroči, vēsta "Barentz Observer".

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs jau izteicis bažas par šādām militārām aktivitātēm pie Krievijas robežas, raksta "RT". "Mēs ticam, ka problēmas jārisina taisnīgā dialogā un savstarpēji respektējot citam citu," norādot, ka Maskava patur tiesības "adekvāti reaģēt" uz Norvēģijas mācībām.

Tikai pirms nedēļas Krievija pati Kolas pussalā īstenoja militārās mācības, kurās iznīcinātāji mācījušies pārtvert ienaidnieku spārnotās raķetes un lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!