Foto: Reuters/Scanpix

"Islāma valsts" hakeri uzlauzuši medija "Newsweek" "Twitter" profilu un tajā publicējuši Mišelai Obamai adresētus draudus, ziņo "Sky News". ASV Federālās izmeklēšanas birojs par notikušo uzsācis izmeklēšanu.

Hakeri, kuri sevi dēvē par "CyberCaliphate" jeb "Kiberkalifātu" un tiek uzskatīti par "Islāma valsts" interneta karotājiem, otrdienas rītā pārņēmuši "Newsweek" profilu. Pēc tam viņi tajā publicējuši ASV pirmajai lēdijai adresētus draudus, kā arī citus paziņojumus.

"Asiņainu Valentīna dienu #MichelleObama! Mēs vērojam tevi, tavas meitenes un tavu vīru! #CyberCaliphate," rakstīja teroristi. Obamu pārim ir divas meitas - Malija Anna un Nataša.

Savukārt kādā citā paziņojumā publicēti "ar Pentagonu saistīti" dokumenti, kuriem būtu jābūt slepeniem. "Kiberkalifāta" pārstāvji norāda, ka publicētie dokumenti apraksta paša Pentagona kiberkara plānu.

Ziņojumi esot izdzēsti desmit minūšu laikā pēc publicēšanas. "Newsweek" īpašnieks kompānija "International Business Times" žurnālistiem apstiprināja, ka "Twitter" profils bijis uzlauzts, bet patlaban medijs atguvis kontroli pār to. Kompānija arī atvainojas saviem lasītājiem par tā profilā publicētajiem teroristu paziņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!