Foto: AP/Scanpix

Prokrieviskās kazaku kustības Donbasā līderis Nikolajs Kozicins (attēlā) paziņojis, ka viņš un viņa domubiedri kazaki Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uzskata par savu imperatoru, vēsta "Korrespondent.net".

"Mēs šodien nepasludinām Donas republiku, tā ir utopija. Mēs sakām, ka mēs esam Krievijas impērijas sastāvā. Un šodien mēs uzskatām Putinu par savu imperatoru," video paziņoja Kozicins.



Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit

Precīzs video uzņemšanas datums nav zināms.

Jūlijā Ukrainas Ģenerālprokuratūra Luhanskas kazaku līderi – Krievijas pilsoni Kozicinu izsludināja meklēšanā. Pret viņu sākta izmeklēšana par "teroristiskas grupas vai teroristiskas organizācijas veidošanu".

Vēstīts, ka pagājušā gada nogalē Luhanskas prokrieviskie kazaki sadumpojās un pieprasīja pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" līdera Igora Plotņicka atkāpšanos, ar videouzrunu vēršoties pie Krievijas prezidenta Putina.

Prokrieviski noskaņoti grupējumi 2014. gada aprīlī sāka ieņemt valsts un drošības iestāžu ēkas Ukrainas austrumos, pasludinot Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas". Ukrainas valdībai cenšoties atjaunot kontroli pār reģioniem, Donbasā notiek bruņota cīņa, kurā ir tūkstošiem bojāgājušo.

Kijeva un Rietumi uzskata, ka separātistus apbruņo un apgādā Krievija. Tikmēr Kremlis noliedz, ka sūtītu savu bruņojumu un karavīrus uz Ukrainu, norādot, ka visi no Krievijas Ukrainā iebraukušie kaujinieki ir "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!