Foto: AFP/Scanpix
Kāda 13 gadus veca nigēriete atklājusi, ka vecāki viņu atdevuši teroristiskā grupējuma "Boko Haram" biedriem, lai viņi meiteni izmantotu kā spridzinātāju pašnāvnieci, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kano pilsētā viņai vajadzēja uzspridzināties kopā ar divām citām pašnāvniecēm, policijas organizētajā preses konferencē pavēstījusi vecāku atdotā meitene. Taču pirms viņa paguvusi to izdarīt, meiteni notvērusi policija.

Jau ziņots, ka vismaz četri cilvēki gājuši bojā 10.decembra uzbrukumos, kuros vajadzēja piedalīties arī 13 gadīgajai nigērietei.

Meitene žurnālistiem atklājusi, ka vecāki viņu aizveduši uz slepenu nemiernieku nometni mežā netālu no Gidan Zana pilsētas uz ziemeļiem no Kano apgabala.

Viens no grupējuma vadītājiem meitenei jautājis vai viņa maz zina, kas ir spridzinātājs pašnāvnieks. "Viņi jautāja vai es to varu izdarīt un es atbildēju, ka, nē," norādījusi meitene.

Teroristi solījuši, ka pēc tam viņa nokļūs debesīs, bet, kad viņa atteikusies kļūt par spridzinātāju, nemiernieki piedraudējuši meiteni nošaut vai iemest cietumā.

Meitene piekritusi piedalīties uzbrukumā, taču "viņai nekad nav bijis nodoma to patiešām darīt". Kad viena no pārējām uzbrucējām aktivizējusi savu spridzekli, viņa ievainojusi arī vecāku atdoto meiteni. Viņa nogādāta slimnīcā, un tur ārsti atklājuši ķermenim piestiprinātos spridzekļus.

Meitenes stāstam nav iespējams gūt neatkarīgu apstiprinājumu. Korespondenti ziņo, ka preses konferencē viņai neesot bijis advokāta.

Policija norādījusi, ka vēlējās, lai meitene pastāsta savu stāstu, tādējādi, darot pasaulei zināmu, kas patiesībā vainojams pie uzbrukumiem, jo iepriekš klīduša runas, ka spridzināšana saistīta ar nesaskaņām starp dažādām ciltīm.

Šogad islāmistu uzbrukumos kopumā gājuši bojā aptuveni 2000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!