Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni mēdzis ballītēs izmantot prostitūtas, tomēr noziegumus nav pastrādājis, ceturtdien apliecināja Itālijas tiesa, paskaidrojot, kāpēc tā bijušo premjerministru attaisnojusi.

Pirmās instances tiesā pērn Berluskoni tika piespriests septiņu gadu cietumsods par seksa pakalpojumu pirkšanu no nepilngadīgas prostitūtas un par varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Jūlijā izskatot apelācijas sūdzību, tiesa viņu attaisnoja, tomēr tiesneši līdz šim nebija paskaidrojuši, kādēļ pieņemts šāds spriedums.

Tam, ka Berluskoni būtu zinājis, ka sievietei, kas ir šīs lietas centrā - ar Rūbijas Siržuzagles pseidonīmu pazīstamajai naktskluba dejotājai Karimai el Mahrugai -, laikā, kad viņa apmeklēja ekspremjera rezidenci, bija 17 gadi, "nav pienācīgu liecību pierādījumu", norādīja Milānas apelāciju tiesa.

Itālijā prostitūcija nav aizliegta, tomēr pirkt seksa pakalpojumus, zinot, ka prostitūta ir nepilngadīga, ir pretlikumīgi.

Berluskoni arī bija apsūdzēts varas ļaunprātīgā izmantošanā. Viņš atbilstoši apsūdzības puses versijai vērsis spiedienu pret policiju, lai panāktu par zādzību aizturētās el Mahrugas atbrīvošanu.

Tiesa konstatējusi, ka arī attiecībā uz šīm apsūdzībām nav liecību, kas tās pierādītu.

Apelācijas tiesas tiesneši tomēr atzinuši, ka ir "konkrētas liecības par prostitūcijas tipa aktivitātēm" Berluskoni villā netālu no Milānas, ka el Mahruga tur viesojusies astoņas reizes un nakšņojusi vismaz divas reizes.

Pirmās instances tiesā vairākas dejotājas liecināja, ka tā dēvētajā "bunga bunga" telpā villas pagrabstāvā izpildījušas klēpja dejas un nodarbojušās ar seksu.

Berluskoni, kurš allaž uzsvēris, ka ir nevainīgs, apgalvoja, ka bijis vienīgi namatēvs "elegantām vakariņām".

Nesaistītā prāvā 78 gadus vecais ekspremjers pērn tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem. Viņam tika piespriests četrarpus gadu cietumsods.

Šis sods tomēr tika nomainīts pret vienu gadu sabiedriskajos darbos, kurus viņš sāka pildīt maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!