Foto: LETA

Izraēlas bijušais ārlietu ministrs Avigdors Lībermans trešdien attaisnots visās apsūdzībās par korupciju. Ap ministru virmojošajā skandālā figurēja arī Latvijas vārds, vēsta ārvalstu mediji.

Tiesas spriedums nozīmē, ka Lībermans tagad varēs atgriezties valdībā, paziņoja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Lībermans, kurš ir Netanjahu ciešs sabiedrotais, bija spiests atkāpties no ārlietu ministra amata 2012. gada decembrī, kad viņam izvirzīja apsūdzības korupcijā.

Ministru apsūdzēja krāpšanā un uzticības laušanā saistībā ar to, ka viņš bija saņēmis konfidenciālu informāciju no toreizējā Izraēlas vēstnieka Baltkrievijā Zeeva Ben Arieha, ka Baltkrievija bija pieprasījusi Izraēlai informāciju saistībā ar Baltkrievijā veikto izmeklēšanu, ka Lībermans bijis iesaistīts naudas atmazgāšanā. 2010.gadā Izraēlas mediji vēstīja, ka Lībermans plāno Ben Ariehu nosūtīt par vēstnieku uz Latviju un Lietuvu, tomēr tas nenotika.

Izraēlas ģenerālprokurors Jehuda Veinsteins toreiz paziņoja, ka vairāk nekā desmit gadu ilgajā izmeklēšanā par aizdomām, ka, būdams parlamenta deputāts un ministrs, Lībermans saņēmis desmitiem miljonu latu vērtas summas no uzņēmējiem un atmazgājis caur kompānijām Austrumeiropā, nav savākti pietiekami daudz pierādījumu, tāpēc Lībermanam netiks izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!