Foto: Publicitātes foto

Ķīnas un Ziemeļkorejas pārvaldi vieno ne tikai cieša sadarbība un reiz kopējie komunisma ideāli, bet arī prakse veidot ļoti sliktas kvalitātes propagandas materiālus, raksta portāls "IBTimes.com".

Ziemeļkorejas propagandas materiāli, kas nereti tiek publicēti arī starptautiski pieejamās interneta vietnēs, laiku pa laikam mēdz būt acīmredzami viltoti. Parasti pie vainas ir ne visai veiksmīga fotogrāfijas apstrādes programmu izmantošana, valsts līderi un viņam pietuvinātās personas iekombinējot fermās, rūpnīcās un citos objektos, kas visu pārredzošajam valsts līderim būtu jāapmeklē.

Izrādās, ka propagandas materiālu veidotāji kaimiņvalstī Ķīnā šajā ziņā mēdz grēkot vēl acīmredzamāk. Īpaši izcēlusies fotogrāfiju sērija, kurā redzami Ķīnas centrālās daļas pilsētas Ningo (Ningguo) vietējās varas pārstāvji. Viņi fotogrāfijās iekombinēti tik slikti, ka vietējos sociālajos tīklos kļuvuši par īstu sensāciju. Par viskuriozāko kļuvusi fotogrāfija, kurā pilsētas mērs un citas amatpersonas redzamas noliekušās pār miniatūru pensionāri, kurai nez kāpēc saule spīd virsū no citas puses nekā amatpersonām.

Pēc fotogrāfijas izsmiešanas sociālajos portālos amatpersonas atvainojās par šādas fotogrāfijas izplatīšanu, vienlaikus norādot, ka viņi apmeklējuši sirmo kundzi, taču fotogrāfs neesot spējis visus iekļaut vienā kadrā. Galu galā atrasta izeja, kas visu apmierinājusi - fotogrāfijas iecerēts apvienot vienā. "Mēs interneta lietotājiem paužam dziļu nožēlu par šo fotogrāfiju negatīvo iespaidu. Mēs mācīsimies no kļūdām, lai uzlabotu pārvaldes darbu," pausts preses paziņojumā.

Šī gan nav pirmā reize, kad pasaules otrās ekonomiski spēcīgākās valsts oficiālie pārstāvji ne visai veiksmīgi veido propagandas kolāžas, norāda "IBTimes.com". Viens no valsts lielākajiem laikrakstiem "South China Morning Post" šādus šedevrus publicējot pat visai regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!