Foto: stock.xchng

Pieaugot gadījumu skaitam, kad debesīs virs valsts tiek novērotas "anomālas parādības", Peru pēc piecu gadu darbības pārtraukuma atkal atver gaisa spēku pakļautībā esošo nezināmo lidojošo objektu (NLO) novērošanas biroju, vēsta laikraksts "The Guardian".

Anomālo gaisa parādību izmeklēšanas departaments (DIFFA), kas pirmo reizi izveidots 2001. gadā, savu darbību atsāks, jo medijos arvien vairāk parādās ziņas par novērotiem NLO, norāda gaisa spēku pulkvedis Hulio Vucetičs.

Neparasto parādību analizēšanas vienībā ietilps sociologi, arheologi, astronomi, meteorologi un gaisa spēku personāls. "Daudzi cilvēki neziņo par novērotiem NLO, jo baidās tikt uzskatīti par trakiem vai izsmieti, bet mūsdienās ar jaunajām tehnoloģijām - kabatas tālruņu video, "Facebook", "Twitter" - viņi var būt daudz atklātāki, bez sajūtas, ka tikai viņi vieni ir redzējuši to, ko ir redzējuši," stāsta Vucetičs.

"Jaunajam birojam ir nepieciešams, lai šie cilvēki nāk un ziņo par redzēto, lai mēs varam atvērt failus un sākt izmeklēšanu, izmantojot šo informāciju," viņš piebilst.

Birojs reaģē uz pieaugošo skaitu dabas un mākslīgo parādību, sākot no meteorītiem līdz "kosmiskajiem atkritumiem", skaidro pulkvedis. Viņš norāda, ka, ziņojot par NLO, ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai cilvēkos neradītu paniku un histēriju.

NLO pamanīšana Peru nav retums. Pirms divām nedēļām vietējie mediji ziņoja par Vanuko provincē debesīs vairākas dienas novērotām spīdošām bumbām. Daudzi ziņojumi par NLO nāk no pludmales kūrorta pilsētas Čilkas. Neparastās parādības uz peru vilina NLO pētniekus no visas pasaules, skaidro "The Guardian".

NLO novērošanas departamentam ir telefona līnija, e-pasts (dinae@fap.mil.pe) un interneta vietne, kur iedzīvotāji var ziņot par novērojumiem.

Līdzīgas aģentūras darbojas Urugvajā, Čīlē, Brazīlijā, Ekvadorā un Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!