Foto: AFP/Scanpix

Žurnāls "Forbes" publicējis pasaules ietekmīgāko sieviešu sarkastu un pēc gadu ilga pārtraukuma līdere atkal ir Vācijas kanclere Angela Merkele, informē aģentūra "Reuters".

2010. gada pirmās vietas ieguvēja, ASV Pirmā lēdija Mišela Obama noslīdējusi uz astoto pozīciju.

Merkele atgriezusies pirmajā vietā, kuru viņa ieņēma arī no 2006. gada līdz 2009. gadam. Šogad žurnāls uzsvēris viņas lomu Eiropas finanšu krīzes risināšanā.

Otrajā vietā sarakstā ir ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. "Forbes" novērtējis viņas proefesionālo darbu Arābu revolūciju laikā. Par trešo ietekmīgāko sievieti pasaulē atzīta Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa, kas kļuvusi par pirmo sievieti lielas Latīņamerikas ekonomikas vadītājas amatā.

Ceturtajā vietā ierindota kompānijas "PepsiCo" prezidente Indra Nui, bet pirmo piecinieku noslēdz "Facebook" operāciju direktore Šerila Sandberga.

Tālāk sarakstā seko "Microsoft" dibinātāja Bila Geitsa dzīvesbiedre Melinda, Indijas valdošās partijas līdere Sonja Gandija, Mišela Obama, SVF izpilddirektore Kristīne Lagarda un kompānijas "Kraft Foods" izpilddirektore Airīna Rozenfelde.

Visjaunākā saraksta dalībniece ir dziedātāja "Lady Gaga", kas ierindojas 11. vietā, bet visvecākā ir Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kura ieņem 49. vietu.

Saraksta dalībnieču vidējais vecums ir 54 gadi. 100 ietekmīgākās sievietes  pārvalda kapitālus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 30 triljonus dolāru (15 triljonus latu). 22 no sarakstā minētajām nav precējušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!