Foto: EPA/LETA
ASV pirmā lēdija Mišela Obama vizītes Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) laikā otrdien apmeklēja bijušo šīs valsts prezidentu Nelsonu Mandelu viņa mājās, paziņoja viņa vārdā nosauktais fonds.

Obama sešu dienu vizīti Āfrikā uzsāka pirmdienas vakarā, ierodoties DĀR. Otrdien viņa apmeklēja Mandelas labdarības fondu un arhīvus. Fonda apmeklējumā Mišelu Obamu pavadīja Nobela Miera prēmijas laureāta Mandelas sieva un bijusī Mozambikas pirmā lēdija Grasa Mašela.

Pēc fonda apmeklējuma Baraka Obamas sieva īsā pieklājības vizītē apmeklēja 92 gadus veco Mandelu, kurš dzīvo Johannesburgā netālu no fonda, paziņoja fonda pārstāvis.

Lai gan pēdējā laikā izskan ziņas par Mandelas slikto veselības stāvokli, fonda pārstāvis skaidroja, ka "viņš jūtas pietiekami labi, lai uzņemtu viešņu".

ASV pirmā lēdija Dienvidāfrikā ieradās 20.jūnija vakarā. Vizītē viņu pavada meitas Maša un Malija, kā arī māte Marianna Robinsone. Vizītes mērķis ir izglītības un veselības veicināšana Āfrikā.

Mandela, kas pavadīja 27 gadus cietumā par cīņu pret aparteīdu, 1994.gadā kļuva par pirmo melnādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu. Prezidenta amatā viņš bija līdz 1999.gadam.

Vizītes laikā Āfrikas dienvidos ASV pirmā lēdija apmeklējusi DĀR pilsētas Pretoriju un Johannesburgu, trešdien viņa apmeklēs Johannesburgas Soveto rajonu, kas bija nozīmīgs pretaparteīda cīņas centrs. Ceturtdien Mišela Obama dosies uz Keiptaunu un apmeklēs bijušo Robenas salas cietumu, kur 18 gadus pavadīja arī Mandela, bet piektdien viņa apmeklēs Botsvanas galvaspilsētu Gaboroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!